Юноши(19): Поредна победа за юношите. Шумен се наложи над Делфин Бургас в Елитна група – Изток

Юношите на БК Шумен записаха четвърта поредна победа в Елитна група – Изток. Нашият тим се наложи като гост на Делфин Бургас с 55:82 и се изкачи до второ място във временното класиране кръг преди края на есенния полусезон. Разликата в срещата можеше да е много по-голяма, но след като титулярните пет на Шумен натрупаха солидна преднина, през второто полувреме на терена се появиха голяма част от кадетите на Шумен.

Двубоят започна отлично за Шумен, които показаха уверена игра, без грешки и слаби стрелби. Явно доброто представяне срещу Икономически университет миналата неделя е дало самочувствие на голяма част от шуменските юноши и в тази среща те показаха зряла игра. Разликата в наша полза скочи над 10 точки още в края на първата четвърт. През втората част Шумен искаше да затвори мача и с отлична защита и зонова преса на цяло игрище, юношите ни ограничиха бургазлии до едва 6 точки в тази четвърт. Многото откраднати топки пък позволиха на нашите баскетболисти да вкарат 50 точки до полувремето.

Второто полувреме на терена за Шумен излязоха голяма част от кадетите. Разбира се, това веднага се отрази на качеството на играта на Шумен. Защитата ни стана много по-лесна за преодоляване и Делфин се възползваха максимално. В нападение пък не успявахме да отбележим своите стрелби или допускахме грешки при разиграванията. Делфин отмъкна частта с 21:11 и намалиха пасива си до 22 точки. През последната четвърт обаче треньорското ръководство на Шумен даде някои наставления, направи правилните ротации и момчетата се отпуснаха. Подобриха играта в защита, което им позволи да организират бързи атаки и да бележат от лесни позиции. Шумен спечели убедително частта с 11:26, а крайният резултат бе оформен на 55:82 в наша полза.

Последният мач за есенния полусезон е домакинство на коравия тим на Светкавица Търговище, който е воден от бившия шуменски баскетболист – Димитър Янчев. Янчев е сглобил боеспособен отбор, който може да победи всеки, а лидерът на отбора – Елизар Кръстев вече отбеляза 50 точки в един мач през сезона. Мачът ще се играе след две седмици – 06.12.2018 г. от 12.00ч в зала „Младост“. Елате и подкрепете момчетата в това регионално дерби!

снимка: Архив БК Шумен