Юноши(19): Трета поредна победа за Шумен в Елитна група – Изток

БК Шумен продължи победната си серия в източния регион на Елитна група при юношите до 19г. Нашият тим се наложи над Дунав Русе с 65:97, което е трета поредна победа за нашият отбор. До момента юношите ни заемат 4 място в класирането с три победи и две загуби. Дунав пък са на шеста позиция с две победи и три загуби.

Двубоят започна с явно предимство на Шумен. Нашият тим натрупа преднина в началото. Личеше си обаче, че юношите на Дунав играят изключително грамотен и приятен баскетбол, което им позволи да изравнят играта в средата на първата четвърт. Все пак добрите изяви на шуменските баскетболисти в атака им позволи да поддържат разлика от 10 точки. Втората четвърт започна отново с по-добра игра на нашия тим. Отличните взаимодействия на шуменци бяха в основата на ефективното нападение. Юношите ни се раздаваха и в защита, което доведе до ново покачване на разликата в наша полза. До почивката преднината ни бе достигнала 20 точки.

Второто полувреме обаче стартира с явно по-добра игра на русенци. Домакините играеха по-мотивирано и показаха завидни умения в нападение. От своя страна Шумен допускаше грешки в атака, което доведе до намаляване на разликата до 10 точки. Янко Янков реагира и след взетия тайм-аут нашият тим заигра на доста по-високо ниво. Отлична защита, бързи нападения и точен мерник за шуменци, което доведе до ново покачване на разликата. В последната четвърт Шумен не си позволи ново отпускане и след поредица от показни атаки, отборът ни качи разликата до 30 точки. В основата на успеха в тази среща бе както добрата защита, така и борбата под двата коша. Не само ръстовото предимство бе решаващо, но и задгърбването, което в много от мачовете на Шумен липсва.

Следващият мач на Шумен е ново гостуване. За втори път ще пътуваме до Бургас, този път за двубой с Делфин. Срещата е на 22.11.2018г в зала „Бойчо Брънзов“.

снимка: Архив БК Шумен