Юноши(19): Трудна победа в първия мач от квалификациите в София

Юношите на БК Шумен стартираха с победа в квалификациите за републиканско първенство. На зоналния турнир, който се провежда в София нашите момчета надделяха трудно над Академик Варна със 72:54. В другият двубой от тази зона Левски 2014 се наложиха безпроблемно над Балкан Ботевград със 107:61 и заяви амбиции за първото място.

Двубоят с Академик Варна започна изключително нервно. Двата отбора се захапаха здраво от самото начало. Грешки и неточни стрелби характеризираха първата четвърт за шуменци. Нашият тим все пак показа добра игра в защита, което не позволяваше на Академик да натрупа преднина. През втората четвърт шуменци заиграха по-добре и след няколко хубави атаки в началото излязохме напред. Академик веднага отговори и си върна преднината след като нашите отново показаха слабостите от първата четвърт. Първото полувреме дойде при минимална преднина за варненци.

Третата четвърт също започна с равностойна игра. Това се очакваше, имайки предвид двата равностойни мача, които Академик и Шумен изиграха през редовния сезон на А група, Източна конференция. Припомняме, че Академик спечели първия мач във Варна с едва 4 точки – 61:57, а Шумен също спечели трудно на собствен терен с 86:81. В средата на третата част нашите момчета се събудиха и след няколко хубави комбинации в атака излязоха напред в резултата. До края на тази четвърт продължихме да играем отлично, както в защита, така и в нападение, което ни позволи да задържим преднината. В последната четвърт шуменци вече събрали увереност заиграха още по-освободено и логично продължихме да увеличаваме разликата в наша полза. Усилията в защита и уменията да хващаме борбите под собствения кош бяха в основата на добрата игра. Крайният съдийски сигнал дойде при 72:54 за Шумен.

Следващият двубой на нашия тим е утре срещу Балкан Ботевград от 16.00 ч. в зала Триадица в столицата. Призоваваме всички наши фенове от София, които имат възможност да посетят залата, да го направят и да подкрепят момчетата! В другия мач Левски 2014 се изправя срещу Академик Варна.

снимка: Архив на БК Шумен