Юноши(19): Тунджа отново бе непреодолим за Шумен

Юношите на БК Шумен записаха поредна загуба в Елитна група – Изток. Нашият тим отстъпи на един от лидерите в класирането – Тунджа Ямбол с 56:100 в отложен мач от 9 кръг на шампионата. С тази победа ямболци излязоха начело във временното класиране, изравнявайки Черно море Тича с по 10 победи, но по-добра точкова разлика.

Двубоят в Шумен се разви по почти идентичен начин като този игран преди 2 месеца в Ямбол. Тунджа започна с отлична игра в защита, бързи и точни атаки в нападение, а Шумен допускаше огромно количество грешки и само за една четвърт разликата в полза на гостите от Ямбол скочи до 19 точки – 12:31. Втората четвърт повтори първата – като дори резултатът бе почти идентичен, като нашите юноши все пак вкараха 1 точка в повече в сравнение с първата четвърт – 13:31.

През второто полувреме гостите намалиха темпото, техните треньори дадоха възможност на много от резервите да покажат, че заслужават повече минути, но това не помогна на шуменските юноши да върнат част от разликата, която се въртеше около 50 точки. Последната четвърт все пак Шумен успя да покаже малко по-добър баскетбол и намали разликата минимално, като дори успя да запише и най-резултатната си част.

Следващият двубой на шуменските юноши е гостуване на Берое в Стара Загора. Срещата е предвидена за 15.02.2020 и е с начален час 13.00 ч.