Юноши(19): Шумен загуби и реваншът в баражите, Септември ще играе на финалите

Юношите на Шумен загубиха и реванша от квалификациите за класиране на финалите при юношите до 19 г. Нашият тим отстъпи на Септември София със 70:45.

Двубоят в София започна равностойно и в първите минути Шумен показа доста добър баскетбол, особено в защита. Нашият тим лимитира противника до едва 11 точки. За съжаление нападението ни не бе на ниво и отбелязахме само 13 точки в първата четвърт. Втората четвърт реши срещата, в нея Септември се отърси от напрежението и показа истинския потенциал в атака. Софиянци почти не пропускаха и отбелязаха цели 26 точки. Шуменското нападение пък остана с едва 7 точки в тази втора част и Септември се оттегли със 17 точки аванс на почивката.

През второто полувреме шуменци отново показаха по-добра защита и не допуснахме домакините да отбележат повече от 20 точки в третата и четвъртата части. За съжаление нападението ни така и не успя да покаже добрата игра от първия мач и записахме едва 13 точки в третата и 12 точки в последната четвърт. Септември заслужено победи със 70:45 и с общ резултат от двата мача 152:125 ще играе на финалите, които ще се проведат именно в София.

На финалите тази година Септември ще играе в група А с отборите на Буба Баскетбол, Черно Тича, Балкан Ботевград, Академик Пловдив и Шампион 2006. В група Б са отборите на ЦСКА, Рилски спортист, Черноморец Бургас, Тунджа Ямбол, Берое Стара Загора и Левски. Финалите ще се проведат от 2 до 6 юни.

Снимка: BGBasket.com