Юноши(19): Шумен записа две слаби части и отново загуби в Стара Загора

Юношите на БК Шумен записаха третата си загуба от Берое през този сезон. Нашият тим отстъпи като гост с 83:46 и остава на последното място в Източната дивизия на Елитната юношеска група. Берое пък записаха шестия си успех през сезона и продължават да гонят Доростол, който е с една победа пред тях на третото място.

Мачът в Стара Загора започна изключително силно за домакините, които играеха агресивна защита и затрудняваха максимално опитите на шуменските юноши за кош. Добрата защита създаваше много възможности за „заралии“ да организират бързи атаки, които често завършваха с кош. Само за една четвърт Берое си осигури комфортна преднина от 19 точки – 25:6. През втората четвърт шуменските баскетболисти сякаш се събудиха и показаха на свой ред, че също могат да пазят добре. Играта се изравни и вървеше кош за кош, което позволяваше на домакините да поддържат аванс от 20-на точки. До края на полувремето Шумен не успя да свали част от пасива си и се оттегли с изоставане от 19 на почивка.

Второто полувреме започна по абсолютно същия начин като първото. Отлична защита за домакините, бързи атаки за Берое и лесни кошове. През третата четвърт „заралии“ показаха и отлична стрелба от средно и далечно разстояние, което им позволи да увеличат преднината си над 30 точки. Шумен отново направи множество пропуски и записа само 10 точки. Все пак нашите баскетболисти не се предадоха и в последната четвърт отново показаха, че могат да играят добър баскетбол. Разбира се 10 минути не стигнаха на нашият тим да смъкне преднината, но поне играехме равностойно, показвайки, че имаме възможности за повече. Срещата завърши с убедителна преднина за Берое 83:46.

За Шумен предстои ново гостуване. На 1 март се изправяме срещу Черноморец в Бургас.

снимка: Архив на БК Шумен