Юноши(19): Шумен записа убедителен успех над Черноморец

Юношите на БК Шумен записаха втора поредна победа в Елитна група – Изток. Нашият тим се наложи като домакин над Черноморец Бургас със 112:65. Победата е седма в актива на нашия тим, който държи второто място след изиграването на 10 кръг от началото на шампионата. Черноморец пък седми със само една победа до момента.

Двубоят, който се игра в зала „Младост“ днес започна с тотално надмощие на Шумен. Нашият тим се хвърли в мача с яка преса и здрава защита, което помогна на юношите ни да направят съкрушителна разлика до средата на първата част – 17:0. Бързата игра на двата отбора направи мача много атрактивен за гледане. Бургазлии отстъпваха чувствително в почти всички елементи на играта. А нашите момчета освен себераздаване в защита показаха и добри качества в нападение. Втората четвърт предложи още от същото. Шуменските юноши играеха освободено и със самочувствие, което се оползотвори и в забивки за зрителите в залата. В тази втора четвърт Черноморец се отпуши и успя да върне няколко коша, но разликата вече беше минала 30 точки в полза на Шумен.

През второто полувреме на игрището за Шумен се появиха всички резерви на отбора. Треньорите на юношите успяха да използват мача, за да сверят докъде е стигнало израстването на повечето момчета. Те оправдаха очакванията и след още две хубави четвърти от страна на Шумен, мачът бе спечелен с убедителното 112:65.

След тази победа нашите юноши продължават да са основен претендент за второто място. Следващият мач може да се окаже решаващ за крайното класиране. Шумен гостува на Берое Стара Загора, които имат същия актив като нашият тим – 7 победи и 3 загуби. Двубоят ще се играе на 16.02.2019 от 12.00ч в Общинската зала в Стара Загора.