Юноши(19): Шумен започна с две загуби в зона „Добруджа и Мизия“

Юношите на Шумен стартираха участието си в зона „Добруджа и Мизия“ с две поражения. Тези две срещи бяха отложени от първи кръг, които по програма трябваше да се играят на 17 октомври. Поради заболяване от коронавирус обаче, шуменци трябваше да изчакат до днес, за да се изправят срещу Доростол Силистра и Дунав 2016 Русе.

Шумен започна изключително слабо срещата срещу Доростол. Нямаше и как да очакваме нещо друго, след като спортните зали в шуменско са затворени и отборите не провеждат нормални тренировки вече 2 седмици. Нашият тим допусна множество грешки, които доведоха до лесни атаки и кошове за силистренци. В нападения стрелбата на Шумен бе под критичния минимум и след първите 10 минути вече отстъпвахме с 28:11. През втората четвърт нашият тим се събуди и изравни играта. Защитата ни се подобри и спряхме лесните точки за Доростол. В нападение обаче шуменските стрелби продължиха по-често да пропускат целта, отколкото да я намират. Доростол се оттегли с преднина от 21 точки на почивката. През второто полувреме Шумен продължи да играе равностойно, но Доростол прехвърли всичките си усилия в защита, като основната цел бе да запази преднината си. В последната четвърт и силите на шуменци не стигнаха, което позволи на Доростол да вдигнат още аванса си, печелейки с 89:56.

Вторият двубой срещу Дунав Русе бе почти повторение на мачът с Доростол. Русенци започнаха изключително агресивно. Добрата им защита стъписа шуменци и след поредица от грешки и пропуски на нашия тим, Дунав си осигуриха стабилен аванс от 10 точки след първата част – 25:15. Както в първия мач, така и в този Шумен изравни играта през втората четвърт, но слабата ни стрелба не позволи да стопим разликата – точни обратното, русенци добавиха още 6 точки към преднината си. През второто полувреме Дунав затвърди успеха си слагайки още 5 точки към преднината си. Срещата завърши 80:59 в полза на Дунав.