Юноши(19): Шумен изгуби гостуването в Стара Загора за една четвърт

БК Шумен записа втора загуба в Елитна група – Североизток. Нашият тим отстъпи гостуването си на Берое Стара Загора с 58:75 във втория кръг на надпреварата.

Двубоят в Стара Загора започна равностойно, двата отбора явно не бяха максимално концентрирани в тези първи минути и допуснаха множество пропуски. Домакините първи се „събудиха“ и след отлична серия стрелби поведоха с 5 точки. По-добрата игра на юношите на Берое им позволи да запазят преднината си до края на първата четвърт, като я спечелиха с 14:9. Шуменските юноши не се притесниха от изоставането си и заиграха доста по-добре след началото на втората част. По-добра стрелба и по-добра защита за нашите юноши ни позволиха да изравним резултата. В края „заралии“ все пак си вкараха опитите за стрелба и се оттеглиха с минимална преднина след едно полувреме – 26:24.

След почивката юношите на Шумен излязоха на терена изключително неконцентрирани. Сякаш нашите момчета бяха решили, че противника не е толкова силен и не е нужно да играят на 100%… За съжаление юношите на Берое имаха точно обратната настройка. Изключително мотивирана игра на „заралии“ в защита, която предизвика множество грешки при изнасянето на топката на шуменския отбор. По-точна стрелба от разстояние също бе сред оръжията на домакините, които спечелиха убедително частта с 33:15. Последната четвърт Шумен стегна редиците и излезе за битка – ако не да обърнат мача, поне да успеят да загубят с по-малка разлика. Нашият тим наистина играеше много по-добре в защита, намаляха и грешките при изнасяне на топката. За съжаление нова порция пропуски под самия кош за шуменци, които така и не успяха да свикнат с твърдите рингове в старозагорската зала, не им позволиха да свалят разликата. Въпреки, че спечелихме последната четвърт 19:16, загубихме срещата със 17 точки разлика – 58:75.

Предстои домакинство за юношите на Шумен. На 29.10.2019 (вторник) приемаме отбора на Черноморец Бургас в зала „Младост“ от 13.00 ч.

Снимка: архив БК Шумен