Юноши(19): Шумен не съумя да се противопостави на Доростол

Шумен загуби първия си мач от новия сезон в Елитна група – Изток. Нашият тим отстъпи като домакин на Доростол Силистра с 67:81. Над 30 грешки допуснаха шуменските юноши, което се оказа решаващия фактор за загубата в мача.

Двубоят с Доростол започна нервно. Явно липсата на игрова практика в състезателни двубои оказа влияние и за двата състава, но след средата на частта отборите се разиграха. Доростол намери по-добър ритъм на игра и се възползваха от грешките, които допуснаха шуменските гардове. Гостите от Силистра поведоха с 5 точки и съумяха да задържат преднината си до края на първата четвърт – 25:20. Втората четвърт мачът продължи да бъде равностоен и се играеше кош за кош. Шуменци все пак затегнаха защитата в края на полувремето и успяха да спечелят втората четвърт със само 1 кош – 22:20.

Доростол излезе по-концентриран през второто полувреме и още от самото начало започна да трупа преднина. Силистренци се възползваха от грешки на нашите юноши и за 5 минути качиха преднината си на 10 точки. Шумен играеше добре в защита, но в нападение нещата не се получаваха и за една четвърт нашият тим записа само 6 точки. До края на частта Доростол запазиха аванса си и влязоха уверени в последната част. В нея Шумен играеше равностойно и подобри играта си в нападение, но силистренци също подобриха играта си в нападение и не изтърваха актива си до края, печелейки мача с 67:81.

Следващият мач на Шумен е гостуване на Берое Стара Загора на 24.10.2019 (четвъртък).

Снимка: Калоян Николов