Юноши(19): Шумен отстъпи в баража за 5/8 място

Юношите на Шумен загубиха баража за 5/8 от Шампион 2006 с 87:63 и утре ще играят за 7/8 място срещу победителя от двойката Рилски спортист и Тунджа Ямбол.

В началото на двубоя Шумен и Шампион започнаха с размяна на кошове. С по-концентрираната игра и повече желание в единоборствата обаче софийският отбор започна да трупа аванс, който постепенно достигна 8 точки след 9 минути игра. В последната атака за частта, Шампион отбеляза тройка и затвори първата четвърт при 29:18 в своя полза. Втората част започна равностойно, двата отбора заложиха на зоновата защита, като основното им оръжие в атака бе стрелбата от далеч. През почти цялата втора част резултатът се движеше между 8-12 точки в полза на софиянци. В края на полувремето Шумен успя да спре три последователни атаки на домакините и разликата бе смъкната до 6 точки. В последната минута обаче, софийският тим организира две отлични атаки и след точни стрелби затвори и тази част в своя полза – 22:21.

След подновяването на играта Шумен показа изключително разхвърляна игра, с много грешки и пропуски под коша на противника. Шампион 2006 се възползва безкомпромисно и след серия от отлични бързи атаки, точни стрелби от тройката и пробиви към шуменския кош, домакините качиха преднината си до 28 точки. Последната четвърт започна със значително по-добра игра за Шумен, но софиянци бързо затегнаха защитата и след няколко пропуснат стрелби за нашия тим, отборът на Шампион си върна преднината. На терена логично се появиха резервите на двата отбора, които довършиха двубоя в лежерно темпо, а Шампион 2006 се поздрави с победата – 87:63 и утре ще играе за петото място на турнира. Шумен пък ще спори със загубилия другия двубой между Тунджа Ямбол и Рилски спортист.