Юноши(19) Шумен си осигури място на полуфиналите след успех над Дунав 2016

Шуменските юноши до 19 г. се наредиха сред 4-те най-добри отбора в България. Нашия тим победи Дунав Русе 2016 с 90:73 във втория си мач от група Б на финалния турнир за републиканско първенство. След победата на ЦСКА над Буба Баскетбол с 94:81 вече е ясно, че Шумен и ЦСКА са полуфиналисти. Утре от 17.00 ч. двата отбора ще определят кой ще е първи и втори в група Б, изправяйки се един срещу друг.

Срещата започна с равностойно с размяна на кошове, като Шумен водеше с един-два коша през цялата първа четвърт. Двата отбора се познават отлично от многото мачове, които изиграха един срещу друг в източния регион и нямаше проучване и опознаване в първата четвърт. Шуменци не позволиха на съперника да вземе преднина в тази четвърт, но и те самите на успяха да направят по-голям аванс след 10 минути игра – 18:17. Втората четвърт продължи кош за кош. Двата отбора се бяха захапали здраво. Шумен успя да направи мини откъсване от 9 точки, което задържаше почти до края на първото полувреме, но в последните 3 минути Дунав показа характер и се успя да намали изоставането си до 3 точки – 34:37.

Второто полувреме също започна добре за Шумен, но русенци отново показаха добра защита в най-важните моменти и връщаха изоставането си до само 3-4 точки, като 2 минути преди края на третата четвърт шуменския аванс бе сведен до 1 точки. Това сякаш ядоса шуменци, които вкараха бързи 6 точки, а двата наказателни на Дунав в края затвориха частта при 5 аванс за Шумен – 61:55. Както в мача с Буба, така и днес шуменските юноши се хвърлиха и показаха най-доброто в последната четвърт. Защитата ни почти не даваше шансове за лесни кошове на русенци, а в нападение успяхаме да вкараме голям процент от изстрелите си, за да затворим мача със 17 точки аванс – 90:73.

Снимка: BGbasket.com

 

Можете да гледате запис от срещата тук:

Статистика от срещата