Шумен взе участие в мемориалния фестивал за деца в чест на легендата на варненския баскетбол – Спас Натов

Най-малките шуменски баскетболни таланти – децата 2 клас от Баскетболната академия на Шумен (партньорство между БК Шумен и УСШ „Хан Крум“) взеха участие в мемориалния баскетболен фестивал в чест на легендата на варненския и българския баскетбол – Спас Натов. Турнирът бе организиран от Черно море Тича и освен отборът на Шумен бяха поканени още тимовете на Светкавица Търговище, Вихър Айтос и Ънстопабъл Добрич.

Шумен бе в група 1 с първият отбор на Черно море и добричкият отбор Ънстопабъл. В група 2 бяха разпределени вторият тим на Тича, Вихър и Светкавица. Всеки отбор изигра по два мача като резултати и класиране не бяха излъчени (както е и редно при толкова малки участници). Всички деца, които взеха участие, показаха огромно раздаване на терена и желание за изява. Отборите получиха купи и медали за доброто си представяне, както е традиция на тези турнири.

Легендата на варненския и българския баскетбол – Спас Натов, който си отиде през май тази година, никога не е криел, че голямата му страст е да тренира най-малките баскетболисти. Винаги с усмивка Натов казваше „Ето това е истинският баскетбол, защото е нужно само една топка, за да се види щастието по лицата на децата“.

Поздравяваме Спортен клуб Черно море за страхотната инициатива и добрата организация и се надяваме турнирът да стане традиция, а участие да вземат все повече отбори.