Шумен с блестящо представяне на Баскетфест 2017

БК Шумен се представя блестящо на тазгодишния Баскетфест 2017 в регион „Добруджа“. За поредна година БФБ организира състезания по мини-баскетбол за най-малките баскетболисти, в които Шумен по традиция се включва с няколко отбора. И тази година отборите ни са съставени от децата трениращи в УСШ „Хан Крум“ и БК Шумен.

Първото състезание се проведе във Варна и бе за второкласници. Шумен се яви със смесен отбор от момичета и момчета, които показаха страхотни умения. Водени от Иванка Крумова от УСШ „Хан Крум“ и Милчо Колев от БК Шумен нашият тим се справи с традиционно силните съперници – Черно море Тича от Варна и Ънстопабъл от Добрич и записа две победи.

Следващият турнир бе в Генерал Тошево и бе за по-големите, батковците и каките от трети клас. В първия ден на терена излязоха момичетата на БК Шумен, които затвърдиха добрите впечатления от първия турнир и грабнаха две победи – над Черно море Одесос и Вихър 2002 от Вълчи дол, но и записа една загуба от Светкавица Търговище. Водените от Милчо Колев и Иванка Крумова деца получиха награди за доброто си представяне, както купа за участието си в турнира.

Последни бяха момчетата третокласници, които бяха безаепалционни и записаха четири поредни победи. Момчетата на Иванка Крумова и Димитър Точев победиха Доростол Силистра, Светкавица Търговище и двата русенски отбора – Дунав 2016 Русе и Дунав 2007. Най-хубавото в тези няколко дни беше, че децата се забавляваха, показаха огромно желание за игра и любов към баскетбола, което е доказателство, че в Баскетболна академия Шумен – общото начинание на УСШ „Хан Крум“ и БК Шумен се работи правилно и създаваме поколение от деца, обичащи баскетбола.

Предстоят още няколко турнира от Баскетфест 2017, на които Шумен ще вземе участие. Ще ви информираме за случващото се на турнирите, ще Ви запознаем с мненията на треньорите, както и за бъдещите планове на малките баскетболисти. Искаме да благодарим и на всички родители, които ни изпращат снимки и видео от изявите на своите деца, тях можете да видите на нашата Фейсбук страницата.