ИГРАЧ НА МАЧА – Симеон Георгиев: Можем много повече и ще го докажем в следващите мачове

Играч на мача във втория кръг от мъжката А група за отбора на Шумен е Симеон Георгиев. Младият гард бе най-добре представилият се баскетболист на златисто-зелените при загубата от Черноморец с 91:55. Вижте какво сподели за сайта ни Симеон.

БК Шумен: Не е лесно да се говори след толкова тежък мач и все пак да ни кажеш няколко думи за срещата. Как видя играта отвътре?

Симеон Георгиев: Отборът на Черноморец ни надигра и това е видно. Ясно е, че има върху какво още да работим, за да станем по-добри. Нашият отбор допусна много грешки, но не съм аз човекът, който трябва да прави разбор. Смятам, че трябва да продължим да работим.

БК Шумен: Ти игра добре както през първото, така и през второто полувреме. Какво според теб попречи на съотборниците ти да играят на твоето ниво в този мач?

Симеон Георгиев: Не мога да кажа… Не знам. Те не успяха да разкрият пълните си възможности. Казвам го защото тренирам с тях и знам, че могат много повече. Смятам, че и аз не успях да разкрия пълния си потенциал в тази среща.

БК Шумен: А с какво ни надигра отборът на Черноморец?

Симеон Георгиев: С по-добрата защита, повече борби под кошовете и по-добра организация на играта. Аз поемам отговорност за лошата организация в нападение на нашия отбор, защото аз съм гард и от мен зависи да организирам по-добре атаките ни.

БК Шумен: Последен въпрос. Смяташ ли, че от този мач можем да си изведем достатъчно поуки, за да подобрим играта си в следващите мачове?

Симеон Георгиев: Да. Със сигурност. Както вече казах, има да работим върху още много неща и да подобряваме играта си. Смятам, че имаме голям потенциал, но трябва да се потрудим, за да го реализираме.