Кадети (16): Шумен отстъпи на Академик Пловдив в мачовете за местата от 5 до 8

Кадетите на Шумен загубиха баража за 5-то място от Академик Бултекс 99 с53:64 във финалите на републиканското във Варна. Така утре шуменци ще играят за 7/8 място с отбора на Локомотив София, който загуби от ЦСКА с 99:78.

Мачът между Шумен и Академик започна равностойно. В първата четвърт двата отбора си разменяха кошове и не можеха да си направят разлика. Пловдивчани взеха първия период само с точка разлика 19:18. Втората четвърт продължи равностойно. Двата отбора трудно стигаха до кош, но Академик бе с една идея по-точен в завършващата фаза и сложи още три точки към аванса си преди почивката след 16:13 в тази част.

Мачът бе решен в третата четвърт. Академик играеше изключително силно в защита и допусна само 3 точки. Точните стрелби на пловдивчани пък им позволи да отбележат 21 точки и да си осигурят преднина от 22 точки преди последната част. Шуменският тим обаче не се примири. Чест прави на нашите кадети, че въпреки слабото представяне в третата част те се вдигнаха в последната и показаха, че могат да играят много по-добър баскетбол. Нашият тим взе последния период с 19:8, но за съжаление времето не стигна за нещо повече.

Мачът между Шумен и Локомотив София е утре от 09.00 ч. в зала „Христо Борисов“ във Варна.