Кадети(16): Шумен завърши със загуба първите две завъртания в Елитна група – Североизток

Шумен отстъпи гостуването си на Доростол Силистра при кадетите в 6 кръг на Елитна група – Североизток. Двубоят завърши 67:34 в полза на домакините, които завършиха с 4 победи и 2 загуби първите две завъртания. Толкова имат и другите два отбора в челото – Черно море и Дунав. Шумен остана четвърти без победа.

Първата петица на Доростол не чака много преди да започне да трупа разлика в своя полза. По-добрата игра на домакините идваше след отлични действия в защита, които им позволяваха да създават бързи нападения и лесни точки. Първата четвърт бе спечелена от Доростол със 17:7. Втората шуменска петица показа по-добра защита, но нападението ни все така куцаше. И втората част бе спечелена от силистренци – 12:6. През второто полувреме домакините бяха решени да спечелят двубоя. Въпреки, че нашият тим показа по-добра стрелба в сравнение с първите две четвърти, то защитата ни не бе на ниво. Третата част бе спечелена от Доростол с 23:13, а през последната четвърт кадетите от Силистра затвориха мача с активна защита. Четвъртата част завърши 15:8 в полза на домакините.

Предстои трето завъртане в Елитна група Североизток, а целта на Шумен ще бъде да подобри играта си и да бъде по-равностоен в предстоящите двубои.

Снимка: архив на БК Шумен