Кадети(16): Шумен не успя да запише успех в първия турнир от заключителния етап

Кадетите на Шумен до 16 години претърпяха две загуби на първия турнир от заключителния етап в Елитна група Изток. Във вчерашния ден шуменци отстъпиха на Академик Пловдив след здрава битка със 70:74. Днес двубоят с Чавдар завърши с победа за домакините от Троян – 57:81.

Първият двубой в Троян ни изправи срещу Академик Бултекс. Пловдивчани започнаха мача изключително мотивирани за победа. Отличната защита на първата петица на Академик затрудни максимално шуменци, които отбелязаха едва 12 точки в първата четвърт, докато съперника записа 17. Втората шуменска петица показа по-добра стрелба, но Академик стреля по-добре, печелейки втората част с 22:16. След подновяване на играта през второто полувреме Шумен показа характер и с много здрава защита започнахме да топим преднината на Академик, като в края на третата част тя бе едва 3 точки – 51:48. В последната четвърт и двата отбора показаха най-доброто, на което са способни в нападение. Нашият тим „дишаше във врата“ на противника през цялата четвърта част, но Академик намери сили да вкара една точка повече в тази четвърт и затвори мача с 4 преднина – 74:70.

В днешният двубой срещу Чавдар, Шумен не влезе добре в мача. От самото начало шуменци показаха слабости както в нападение, така и в защита. Домакините се възползваха от грешките, за да си осигурят аванс. През втората четвърт Чавдар продължиха да играят по-добре и заслужено запазиха преднината си. През второто полувреме Шумен не успя да намери начин да се намали изоставането си, напротив – домакините продължиха да стрелят по-добре и разликата премина 20 точки. Последния съдийски сигнал дойде при 81:57 в полза на Чавдар.

Вторият турнир от заключителния етап ще се проведе в Бургас и съперници на Шумен там ще са отборите на Черноморец Бургас и Делфин Бургас. Датите на мачовете тепърва трябва да бъдат определени.