Кадети(16): Шумен отстъпи на гостуването си в Силистра на Доростол

В мач от 3 кръг на Елитна група – Изток, кадетите на Шумен отсъпиха на Доростол в Силистра с 50:65. Доростол са първи в групата с пълен актив – 3 победи от 3 мача. Шумен вече е втори, като преди този мач отборът ни имаше 2 победи. Черно море Тича са трети, но те са с мач по-малко и също са непобедени.

Кадетите на Шумен и Доростол започнаха равностойно, но петицата на Доростол показа по-добра стрелба в първата четвърт. Въпреки това нашият тим не даваше възможност на домакините да се откъсват напред в резултата. Доростол взе първата част с минимална предина. Вторите петици на двата отбора също предложиха равностойна игра. Защитата доминираше и рядко се стигаше до кошове в тази втора част. Шумен се доближи максимално до противника в този период и до края му позволи на Доростол откъсване със само 3 точки.

След почивката двата отбора продължиха с надлъгването и размяната на кошове. Шуменските баскетболисти обаче сякаш чакаха да решат мача в последната четвърт, а Доростол имаха съвсем други намерения. Домакините започнаха да играят изключително активна пресираща защита, която затрудни максимално нападенията на Шумен. Нашите кадети допуснаха поредица от грешки и силистренци се възползваха, вкарвайки серия от кошове на бърза атака и отваряйки разлика от над 10 точки. В последната четвърт Шумен отново изравни играта и се опитваше да навакса изоставането с добра стрелба и активна защита, но Доростол отговори със също толкова добра стрелба и успяваше да запази разликата. В края силистренци показаха и по-добра физическа подготовка, което им помогна да увеличат аванса си до 15 точки – 65:50.

Следващият двубой на Шумен ще е домакинство на един от лидерите в групата – Черно море Тича. Срещата ще се играе на 27 ноември от 12.00 ч. в шуменската зала „Младост“.

Снимка: Архив на БК Шумен