Момичета (12): Шумен тръгна с две загуби в регион „Добруджа“

Момичетата на Шумен до 12 г. започнаха участието си в редовния сезон на регион „Добруджа“, група Б с две загуби. В първия турнир провел се на 9 ноевмри в Русе нашият тим отстъпи на Светкавица Търговище с 14:71 и на домакините от Дунав Русе с 16:58. В третия мач от турнира Светкавица победи Дунав с 58:33 и оглавява групата.

Мачът срещу Светкавица започна слабо за шуменските момччета, които трудно ситгнаха до коша на противника. Много шуменски грешки позволиха на търговлийки да вкарат лесни кошове и да вземат първата част с 24:2. Шумен се представи по-добре в защита през втората четвърт, но отново нападението ни куцаше и Свекавица добави още 9 точки към аванса си. През третата четвърт момичетата от Търговище затвърдиха успеха си след 26:2. Шумен се представи равностойно единствено в послесната четвърт след 8:6 за Светкавица.

В мача срещу Дунав, шуменки започнаха значително по-добре и изиграха равностойна първа четвърт. Дунав все пак я взе с 13:9, което даде самочувствие на втората петица на домакините. Те показаха отличен баскетбол и надиграха шуменки убедително през втората четвърт, печелейки я със 17:1. Дунав взе лесно и третата четвърт с 20:4, а шуменските момичетата сякаш се предадоха в края и записаха само кош в последната част, губейки срещата с 16:58.

Следващият турнир ще се състои на 14 декември в Търговище, където ще се изиграят реваншите между тези три отбора.

Снимка: Архив на БК Шумен.