Момчета(12): Трудно начало, но все пак победа за най-малките баскетболисти

Най-малките баскетболисти на БК Шумен – момчетата до 12 г. започнаха сезона с победа и загуба в регион „Добруджа“ група В. Нашият тим отстъпи на Черно море Тича-2 с 26:56, но победи Дунав Русе с 52:25 в първия турнир, провел се днес в Разград.

Шуменци започнаха много плахо срещата с „моряците“ и не успяхме да се противопоставим в първата четвърт, която бе спечелена от Черно море с 20:11. През втората част защитата на Шумен се представи добре и ограничихме варненци до 12 точки, но слабото ни нападение не ни позволи да намалим изоставането. Получи се точно обратното, Тича увеличи преднината си с още 6 точки. Третата четвърт бе слаба и за двата отбора, като за 10-те минути през тази част си отбелязаха само 5 коша – 6:4 за Шумен. В последната четвърт „моряците“ не позволиха да се стигне до изненада и след 20:3 се поздравиха и с крайната победа – 56:26.

Вторият мач срещу Дунав бе доста по-различен за нашия отбор, който сякаш бе счупил гипса и успя да влезе много по-добре. Нападението ни отново не бе на висота, но шуменци се раздаваха в защита и взеха първата четвърт с 12:6. Дунав показа по-добра игра във втората част и заслужено я спечели с 9:6. След подновяване на играта през второто полувреме обаче Шумен показа най-добрата си игра и след 18:2 в третата част и 16:8 в последната четвърт успяхме да запишем първа победа – 52:25.

Вторият турнир от група В на регион „Добруджа“ ще се проведе след месец – 8 декември в Търговище, където противници на Шумен ще са отборите на Вълци Разград и домакините от Светкавица.