Момчета(12): Шумен продължи с победите в Добрич

Най-малките баскетболисти на БК Шумен – вторият отбор при момчетата до 12г., записаха нови две победи в група С на регион „Добруджа“. На предпоследния турнир за сезона провел се днес в Добрич, Шумен-2 победи Варнабаскет с 45:35 и Академик Варна с 27:52. С тези две победи отборът ни категорично печели група С въпреки, че до края на надпреварата има още един турнир в Генерал Тошево, на който Шумен няма да участва. С 6 победи от 6 мача, нашите момчета са непоклатими на върха.

Първият двубой срещу Варнабаскет не започна по най-добрия начин за шуменските момчета. Нашият тим сякаш не успя да се нагоди към условията в зала „Добротица“ и направи множество пропуски под самия кош. Все пак първата петица на Шумен-2 игра добре в защита и не позволи на съперника да натрупа голяма преднина. Втората петица се представи по същия начин – пропуски и грешки, но здравата защита държаха отбора в мача. През второто полувреме обаче малките шуменчета се отпуснаха и заиграха както могат. Резултатът бързо бе обърнат в наша полза, а добрите изяви в защита продължиха. Последната четвърт Шумен дори успя да увеличи аванса си и се поздрави с успех 45:35.

Вторият мач срещу непобедения до момента отбор на Академик Варна също не започна добре. Все пак към края на първата част Шумен-2 изравни играта и резултата. Втората петица на отбора ни излезе по-мотивирана и разликата в полза на Шумен бързо започна да расте. До края на първото полувреме вече водехме с над 15 точки. През второто полувреме на терена имаше само един отбор – Шумен. Нашите момчета вече се бяха нагодили към условията и без проблем организираха успешни атаки към коша на варненци. Защитата пък бе на отлично ниво и ограничихме Академик до 27 точки. Последният съдийски сигнал дойде при 25 точки преднина в полза на Шумен – 27:52.

Шумен печели убедително група С в региона с 6 победи и нито една загуба. Нашият тим няма да участва на последния турнир, на който ще се определи класирането от 2 до 7 място. Предстои заключителният етап в регион „Добруджа“, който ще се проведе в началото на следващата година. След добрите прояви на момчетата очакваме по-силни противници в решаващата фаза от първенството. За да разберете, кои ще са съперниците на Шумен следете фейсбук страницата ни и сайта ни в секция – Програми.