Момчета (13): Две победи на домакински турнир в региона за Шумен

Шуменските момчета до 13 г. записаха две победи в последния турнир от надпреварата в регион „Добруджа и Мизия“. Нашият тим победи Дунав 2007 Русе с 80:50 и Спартак Плевен с 63:46. Шумен завършва с 5 победи и 1 загуба, като същият актив имат още Черно море Тича и Светкавица Търговище, но по-добрата точкова разлика в преките двубои поставя Тича на първо място, Светкавица са втори, а нашият тим е трети.

Първият мач за деня ни изправи срещу русенския Дунав 2007. Първата шуменска петица започна здраво мача и бързо започна да трупа разлика. Русенци успяха да отбележат едва 11 точки, а Шумен 17 в първата четвърт. Втората ни петица показа още по-добра игра. Доминирахме и под двата коша, а втората част завърши с убедителен успех за Шумен – 24:15. Третата четвърт бе по-равностойна, но и Янко Янков даде възможност на всички момчета в състава да завъртят на терена и да покажат своите възможност. Те не предадоха доверието на треньора си и продължиха да увеличават разликата, печелейки частта с 18:14. Последната четвърт отново бе в полза на Шумен – 20:11.

Вторият двубой бе срещу Спартак Плевен. Двубоят започна изключително равностойно. Първите петици си разменяха резултатни атаки и нито един отбор не успя да се откъсне напред с повече от 3-4 точки. Шумен все пак бе по-настоятелен и спечели частта с 20:18. Втората четвърт бе в полза на Шумен, а по-добрата ни игра в подкошието ни позволи да натрупаме и аванс от 10 точки преди почивката. След подновяване на играта гостите се опитаха да се задържат в мача и през почти цялото второ полувреме играха равностойно, но Шумен успяваше да трупа още преднина и по-добрата игра донесе на тима ни пета победа за сезона – 63:46.

Първите четири отбора от нашия регион – Черно море Тича, Светкавица, Шумен и Дунав 2007 се класират за следващата фаза. В нея предстои обединения с най-добрите отбори в регион Загоре – Делфин, Берое и Тунджа. В тази нова група отново ще се играе на турнирен принцип, а първите четири отбора ще се класират за финалите на републиканско.

Снимка: архив на БК Шумен.