Момчета (13): Отново победа и загуба в последния турнир за сезона в регион „Добруджа“

Шуменските момчета завършиха с победа и загуба заключителния етап в регион „Добруджа“ за местата от 8 до 12. На последния турнир провел се днес в Търговище шуменци победиха домакините от Светкавица с 53:49 след две продължения, но отстъпиха от Дунав 2007 Русе с 29:52 във втория мач. Така Шуменци завършват на девето място в региона след като записаха 2 победи и 2 загуби във финалния етап.

В първия двубой срещу Светкавица нашите момчета започнаха колебливо, но все пак успяха да изиграят добра първа четвърт и да поведат с 11:10. Във втората част шуменската защита доминираше и ограничихме домакините до 5 точки, но и нападението ни не беше на най-доброто си ниво, записвайки 10, което осигури аванс от 6 точки преди почивката. След подновяване на играта Светкавица показа отлична игра в защита и спечели третата част с 8:2, изравнявайки резултата – 23:23. Двата тима се захапаха здраво в последната част и си разменяха кошове. Отборите не успяха да се победят в редовното време след 10:10 в последната част. В първото продължение защитата остана на заден план. И двата тима вкарваха в почти всяка атака, но отново не успяха да се победят след 11:11. Във второто продължение Шумен продължи да играе добре в нападение, но нашата защита спря нахъсаните „светкавици“ и взе победата с 53:49.

Във втория мач срещу Дунав 2007 Русе, шуменци просто нямаха сили. Русенци бяха повече от убедителни в първата част след 18:6. Шумен бе по-добър във втория период, но Дунав отново бе по-добрия отбор в нападение и сложи още 5 точки след 14:9. След почивката Дунав продължи да доминира, вземайки и третата част с 13:8. Последната част бе най-равностойна, но и тя отиде в полза на русенци след 7:6 за крайното 52:29.