Момчета(13): Шумен е седми в България след убедителна победа над Академик София

Момчетата на БК Шумен до 13г. спечелиха седмото място на завършилото днес републиканско първенство във Варна. Нашият тим победи отбора на Академик София в спор за 7/8 място със 71:42. Нашият тим появи характер и страхотен дух в този мач, след вчерашната инфарктна загуба от Локомотив София в баража за 5 място.

Мачът между Шумен и Академик започна с отлична игра на нашите момчета, които показаха много по-добри умения в нападение от съперниците си. Софиянци по никакъв начин не успяваха да спрат добрите атаки на шуменци и само за една четвърт си осигурихме добър аванс от 14 точки. Шумен отбеляза цели 27 точки в тази част, което е още един показател за превъзходството, което нашите имаха. Вторите петици на двата отбора направиха доста по-равностойна втора четвърт, в която преобладаваше по-здравата защита. Съперниците затвориха подстъпите към двата коша, а стрелбата от разстояние и на двата отбора не вървеше. В крайна сметка Академик спечели тази четвърт с 9:8.

Второто полувреме започна с нова силна серия за Шумен, които се възползваха максимално добре от грешките на софиянци. До средата на третата част вече водихме с над 20 точки. Както в първата част, така и в тази показахме отлични игра в нападение и реализирахме голяма част от изстрелите си. Преди последната четвърт Шумен си осигури аванс от 25 точки. В четвъртата част, треньорът на шуменци Янко Янков пусна на терена голяма част от резервите, които показаха голямо желание за игра и се раздадоха в защита. Въпреки, че стрелбата на нашите момчета не вървеше в последната част, успяхме да удържим преднината си и спечелихме убедително със 71:42.

В двубоят за 5/6 място Делфин се наложи категорично над Локомотив София с 99:26. В мача за 3/4 място Дунав Русе изненада домакините от Черно море Тича и след победа 62:51 грабна бронзовите медали. Във финала Балкан Ботевград победи категорично Рилски спортист с 90:43 и стана шампион на България при 13-годишните момчета.

Крайно класиране при момчетата до 13г.

  1. Балкан Ботевград
  2. Рилски спортист
  3. Дунав Русе
  4. Черно море Тича
  5. Делфин Бургас
  6. Локомотив София
  7. Шумен
  8. Академик София