Кадети(16): Шумен загуби и вторият двубой от баражите срещу ЦСКА

Кадетите на БК Шумен загубиха и срещата реванш от баражите за класиране на финалите. Нашият тим отстъпи като гост със 75:28. ЦСКА, заедно с Балкан, Берое, Черно море Тича, Тунджа Ямбол, БУБА Баскетбол и Рилски спортист се класира за финалите. Остава да бъде определен последния финалист измежду Левски София и Чардафон-Орловец, които играят мач реванш на 25 май, след като в първия мач Левски спечели с 95:62.

Днешният мач между ЦСКА и Шумен, който се игра в София започна с явна доминация за домакините. Много по-добра в нападение и борба под коша, помогнаха на „червените“ да си осигурят двуцифрена преднина още в средата на първата четвърт. Нашите кадети сякаш бяха отписали мача още в началото и до края на първите десет минути вкараха едва 9 точки, докато съперника реализира 20. Втората петица на ЦСКА се справи дори още по-добре. „Армейците“ ограничиха нашите до едва 5 точки във втората част, докато те реализираха 23 и се оттеглиха на почивка при комфортна преднина от 29 точки – 43:14.

Второто полувреме мачът просто се доиграваше. И двата отбора не бяха концентрирани в действията си – редуваха пропуски и грешки. Домакините все пак показваха на моменти, че са по-класния отбори и разликата в тяхна полза нарасна над 40 точки. Последният съдийски сигнал дойде при 75:28 в полза на домакините, които намериха място сред 8 най-добри отбора в тази възраст.

снимка: Архив на БК Шумен