Момчета(13): Шумен записа две загуби на последния турнир в регион „Добруджа“

Момчетата на Шумен до 13 г. записаха две загуби на втория турнир в регион „Добруджа“. Днес във Варна шуменци отстъпиха на връстниците си от Вълци Разград с 34:112 и Доростол Силистра с 21:105.

Шумен влезе слабо в първия двубой срещу Вълци Разград. Нашият тим показа слаба защита и допусна 28 точки а вкара само 12 през първата част. Втората шуменска петица се представи още по-слабо, губейки втората част с 1:32. През третата четвърт шуменските момчетата показаха най-доброто, на което са способни, но отново трудно се противопоставиха на противника, губейки и третата част 13:21. В последната четвърт въпреки голямата преднина разградските момчета продължиха да налагат високо темпо и увеличиха преднината си с още 23 точки за крайното 112:34.

Вторият двубой срещу Доростол Силистра почти повтори мача срещу „вълците“. Шуменци играха слабо в нападение през първата и втората четвърти, които бяха спечелени от силистренци с 19:4 и 34:3. Доростол продължи да играе здраво и през второто полувреме, налагайки се в третата част с 27:11 и в четвъртата с 25:3 за крайното 105:21.

Шумен приключва този етап на надпреварата с 4 загуби. Първи е отборът на Доростол с пълен актив, втори са вълците а за трето място ще спорят Черно море и Дунав Русе.

Снимка: Вълци Разград