Момчета(14): Изразителна домакинска победа за шуменци срещу Делфин

Баскетболистите на Шумен до 14 г. записаха вчера победа в домакинството си на Делфин Бургас. Нашият тим надделя със 78:47 в мач от 5 кръг на Елитна група – Североизток. С тази победа Шумен догони противника си от Бургас и вече сме с по 2 победи, но Делфин има мач повече и затова е втори в класирането, а Шумен трети.

Първата петица на Шумен започна срещата отлично и бързо започна да трупа разлика в своя полза. Нашият тим доминираше и в двете фази на играта. За една четвърт шуменци си осигуриха 12 точки преднина – 22:10. Втората петица предложи още от същото. Нашите баскетболисти си осигуряваха лесни нападения, благодарение на отличната си защита. Делфин не намираха противодействие срещу нашите атаки и разликата продължи да расте в наша полза. Пред почивката Шумен водеше с 25 точки – 45:20.

През второто полувреме шуменци върнаха част от газта. Явно нашите момчета бяха решили, че са спечелили срещата, но младите играчи на Делфин показаха, че имат характери и не се предаваха. Бургазлии направиха отлична четвърт в защита и успяха да я спечелят с 12:8. В последната четвърт обаче шуменци показаха, че са по-добрия отбор. Отново вдигнахме оборотите в нападение и след 25:15 в наша полза си осигурихме победата със 78:47 и втора победа в Елитна група – Североизток.

В събота на Шумен предстои нов двубой срещу бургаски отбор. Този път съперникът ще е Черноморец, а срещата ще се играе в Бургас от 11.00 ч.

Снимка: архив на БК Шумен