Момчета (15): Шумен с победа и загуба във втория турнир от заключителната фаза

Шуменските момчета до 15 г. завършиха с победа и загуба заключителната фаза в регион „Добруджа и Мизя“ за местата от 8 до 12. Шуменци победиха домакина на втория турнир – Светкавица Търговище с 58:46, но отстъпиха на Чавдар Троян с 69:75. Шумен завършва тази фаза с 2 победи и 2 загуби, което им отрежда 10-то място в крайното класиране на региона.

Първия мач срещу домакините Шумен започна трагично. Нашият тим игра слабо и в защита, и в нападение, губейки първата част с 6:19. Чест прави обаче на нашите момчета, че не се предадоха и не оставиха на противника да контролира мача с тази удобна преднина. Нашият тим излезе мотивиран във втората четвърт и я спечели с 20:11. След почивката Шумен продължи да доминира и спечели третата част със 17:5. В последната четвърт, въпреки опита на Светкавица да си върне преднината с по-добра защита, нашите баскетболисти играеха стабилно и затвориха мача с преднина от 12 точки – 58:46.

Вторият двубой срещу Чавдар Троян започна по абсолютно същия начин – много грешки за Шумен, слаба стрелба, а троянци си вкараха опитите и затвориха първата четвърт с 19:6. Шуменци отново се вдигнаха във втората четвърт, но Чавдар се оказа по-корав противник. Шумен взе втората четвърт с 24:21, но продължи да изостава с 10 точки на почивката. В третата част Шумен отново надигра противника, но отново стопи само 2 точки от пасива си след 16:14. Последната четвърт бе битка. Шуменци се опитваха с всички сили да заличат изоставането си, но и отборът на Чавдар показа добри качества. Шумен взе и последната четвърт с 23:21, но това бе достатъчно на Чавдар да спечели мача със 75:69.

Чавдар Троян взе 8-то място с 4 победи от 4 мача. Деветото място е за Ънстопабъл с 2 победи и 2 загуби. Шумен и Дунав Русе 2016 са със същия актив, но заради по-слаби показатели в мачовете между трите отбора остават на 10 и 11 място. Светкавица е на 12 място в регион „Добруджа и Мизия“ този сезон.