2023/24 ББЛ Б група – Изток, 9 кръг: Шумен-3 – Черноморец Балчик 64:50

Шумен-3 записа четвъртата си победа в ББЛ Б група – Изток. В мач от 11 кръг на първенството нашият тим се наложи над Черноморец Балчик с 64:50 в залата на ИУ Варна. Шуменци запазват 6 място във временното подреждане с 4 победи и 4 загуби. Черноморец е седми с 3 победи и 6 поражения.

Мачът започна отлично за нашият тим, който показа ефективна стрелба, като в същото време бранеше добре собствения кош. До средата на първата част шуменци имаха преднина от 8 точки – 12:4. Черноморец подобри нападението си и започна да бележи по-често, но нашите момчета също не спираха да бележат и затвориха първата четвърт с 23:13.

Шумен продължи да играе много добре в защита. Нашият тим обираше голяма част от борбите, главно благодарение на Владислав Станев. В нападение пък Джанер Асенов и Стоян Славейков продължаваха да тормозят защитата на Черноморец. Въпреки че процента на успешни стрелби намаля нашият тим добави още 5 точки към преднината от първата четвърт и се оттегли на почивка с 15 аванс – 39:24.

Шумен започна по-добре и третата четвърт. Нашият тим отново не даваше много възможности на отбора от Балчик за точки. Славейков, Асенов и Станев продължиха да трупат точки в шуменския актив и до края на частта разликата стигна 20 точки – 54:34. В последната четвърт Звонко Папак даде възможност на всички шуменски баскетболисти да запишат минути. Черноморец най-сетне намери по-ефективни начини да бележи и в последните 10 минути съкрати шуменския аванс до 14 точки след 16:10 в тяхна полза в четвъртата част. За повече нямаше време и Шумен се поздрави с 4 победа през сезона – 64:50.

Шумен има да изиграе два отложени мача – срещу Светкавица Мебел-стил и срещу Медицински университет Варна, но все още нямаме дати за провеждане на мачовете.

 

Можете да гледате запис от срещата тук:

Статистика от срещата