Юноши (19): Шуменци с тежка загуба в Русе

Юношите на БК Шумен претърпяха нова загуба в четвъртия кръг на първенството в А група, регион „Североизток“. Нашият тим гостува в Русе на Дунав 2016 и загуби с 34:91. Нашият тим е предпоследен, докато русенци са трети с мач по-малко от Академик Варна, които държат второто място след лидера Черно море Тича.

Двубоят се разви изцяло в стила и темпото наложени от русенци, които показаха много по-голямо желание за игра и се раздадоха на терена. Нашите момчета пък направиха ужасно много грешки, както в нападение, така и в защита, които се отразиха на играта от самото начало. Дунав спечелиха борбата под кошовете, намериха доста пробойни както в личната ни защита, така и в зоновата. Пресата, която шуменци се опитаха да наложат на половин игрище не бе никакъв проблем за домакините, които водени от Титков бележеха в повечето от атаките си. Голямата разлика, която русенци натрупаха до почивката наля допълнително олово в краката на шуменските баскетболисти, които бяха ограничени до едва 34 точки в мача.

Следващият кръг Шумен е домакин на водачите в класирането Черно море Тича, а срещата е насрочена на 08.12.2016 от 11 часа в зала „Младост“.