Юноши(19): Шумен загуби от Доростол за втори път в редовния сезон

Юношите на Шумен загубиха и втория си двубой срещу Доростол от редовния сезон на Елитна група – Изток. Нашият тим отстъпи като гост с 36:108. Загубата е седма за Шумен, а Доростол записа третата си победа в групата.

Срещата започна по ужасяващ начин за Шумен. Поредица от грешки при организацията на шуменските атаки позволи на Доростол да вкара лесни точки на бърза атака. Само за пет минути домакините си осигуриха двуцифрена преднина. Освен отлична игра в защита, силистренци показаха много добри качества и в нападение. Отлична комбинативност в атаките и точна стрелба бяха основните оръжия на Доростол. Домакините спечелиха първата четвърт убедително с 26:6. Нищо не се промени през втората четвърт. Силистренци доминираха и в двете фази на играта, а разликата растеше с бързи темпове в тяхна полза. Шумен пък се оказа абсолютно беззъб в нападение. Юношите ни вкараха едва 13 точки през първото полувреме и се оттеглиха на почивка с 40 точки пасив – 13:53.

През второто полувреме почти нищо не се промени на терена. Юношите на Доростол нито за миг не спряха да бъдат активни в двете фази на играта. В третата част те отново вкараха 26 точки, а в четвъртата 29 и се поздравиха с категоричен успех 108:36.

За Шумен остава още един двубой от първата фаза в редовния сезон на Елитна група – Изток. На 12.12.2019 гостуваме на Черноморец в Бургас.

Снимка: архив БК Шумен.