Шумен е победителят на международния турнир за подрастващи „Костадин Димитров“ 2024

Шуменските юноши до 18 г. спечелиха тазгодишното издание на международния турнир за подрастващи на името на бележития шуменски баскетболен деятел Костадин Димитров, провел се на 30 и 31 август в Арена Шумен. Шуменци победиха на финала сръбските гости от Плейофф Лесковац с 94:57. В мач за 3/4 място Вълци Разград победиха вторият отбор на Шумен с 58:51 и взеха бронзовите медали на турнира. Шумен се представи с втори отбор, тъй като поканеният отбор от Румъния – Лагуна Шаркс не успя да се включи в турнира поради грипно заболяване на част от състезателите в отбора.

Във вчерашния ден, в полуфиналите Плейофф Лесковац се наложи над втория отбор на Шумен с 95:68, докато първият шуменски тим победи Вълци Разград със 104:52, за да си осигури място на финала.

Това е шестото издание на международния турнир Костадин Димитров, който БК Шумен организира съвместно с Община Шумен. Радваме се, че кметът Христо Христов оцени традицията на турнира и за поредна година успяваме да дадем възможност на шуменските баскетболни таланти да премерят сили със свои връстници от страната и чужбина.

След края на надпреварата награди бяха връчени на всички участници от синът на Костадин Димитров – Димитър Димитров и неговият внук Константин Димитров. От БК Шумен благодарим на всички спонсори и участници, които за поредна година уважиха Костадин Димитров – голям човек, не само за шуменския баскетбол, но и за град Шумен.