Шумен отстъпи на Академик Пловдив в първия си мач от Черноморски игри 2023

Шумен загуби от Академик Пловдив в първата среща от турнира Черноморски игри 2023, който започна днес във Варна. Мачът бе интересен за гледане и премина няколко обрата в играта, като пловдивчани удържаха финалния щурм на Шумен и се поздравиха с победата след 70:63. В другия двубой от първия кръг на Черноморески игри 2023 Ямбол победи домакините на турнира – Черно море Тича с 86:80.

Мачът между Шумен и Академик започна много силно за пловдивчани, които до средата на първата четвърт напраивха аванс от 12 точки – 17:5. Много по-силна игра за Шумен в края на периода позволи да се върнем на 4 точки от противника – 19:15, като при този резултат приключи и частта. Втората четвърт продължи с по-силна игра за шуменци, които обърнаха резултата в своя полза – 24:21. Пловдивският отбор обаче реагира мигновено и след здрава защита се върна минимално напред в резултата. Почивката дойде при 27:26 в полза на Академик.

През второто полувреме Пловдив отново започна много силно и бързо си осигури преднина от 13 точки. До края на частта „академиците“ контролираха играта и авансът им достигна 19 точки. Джъстин Кохейда, който бе най-резултатния шуменец в мача затвори третата четвърт с точни наказателни удари за 53:36 в полза на Академик. Последната четвърт се играеше равностойно и пловдивчана поддържаха двуцифрен аванс. Шуменци обаче се вдигнаха в края на мача и след отлична защита и кошове от бързи атаки започнаха да навксват изоставането си. Разликата бе смъкната с цели 12 точки до 63:70, но за повече времето не стигна и Академик взе първата победа в турнира.

Утре Шумен излиза във втория си мач срещу Ямбол. Срещата е с начален час 16.00 ч. и ще се играе отново зала „Христо Борисов“ във Варна

Можете да гледате запис от срещата тук:

Пълната статистика от срещата: