Момичета(12): Шуменки отстъпиха и в двата мача за 9/12 място

Момичетата до 12 г.на Шумен завършиха на 12 място на финалния турнир за републиканско първенство. Нашият тим така и не успя да се завърне към добрата си форма отпреди карантината и остана без победа във финалите.

В първия полуфинал за разпределение на местата от 9 до 12, нашият тим се изправи срещу момичетата на Пирин Гоце Делчев. Срещата започна добре за Шумен, като нашата първа петица успя да влезе по-добре в мача и след 10 минути имаше преднина от 3 точки. През втората четвърт обаче нещата се обърнаха и след по-добра игра на Пирин, те заличиха авансът ни. През второто полувреме, мачът продължи да бъде равностоен. Нито един от двата отбора не позволяваше на другия да се откъсне в резултата. Пирин обаче изиграха последните 5 минути на срещата много по-концентрирани и след няколко поредни коша си осигуриха победата с 31:28.

След тази загуба Шумен бе пратен да играе за 11/12 място срещу друг отбор от Гоце Делчев – Яворов, от когото загубихме в групите. Нашият тим излезе мотивиран и с желание за реванш. Яворов обаче също играеше на максимума на възможностите си. Двата отбора изиграха равностойно първо полувреме и се оттеглиха на почивка при 19:19. Както в мача от групите, така и в този мач, сякаш силите на шуменските момиче не стигнаха и през второто полувреме на успяхме да покажем максимума. Яворово спечели убедително третата част с 9:2, а в последната четвърт удържаше опитите на шуменки да стопят разликата и заслужено спечелиха с 36:29. Така Яворов зае 11 позиция, а за Шумен остана 12 място в крайното класиране.

Шампион при момичетата стана отборът на Берое Стара Загора, който спечели финала срещу домакините от Рилски спортист Самоков с 52:46. Бронзовите медали са за отбора на Левски София, който надигра Локомотив София с 61:30 в мача за 3/4 място.