Момчета (12): Най-малките шуменци записаха първата си победа

Най-малките баскетболисти на БК Шумен записаха първата си победа с екипа на Шумен на първия турнир провел се в Търговище днес. Вторият отбор на Шумен във възрастта до 12 години, който е съставен от момчета 3 и 4 клас, стартира турнира с тежка загуба от Черно море Тича-2 Варна с 19:75, но не паднаха духом и в следващия си мач надиграха домакините от Светкавица с 48:20.

След като Лудогорец Разград се отказа от участие в първенството тази година, програмата за първия турнир бе променена и вместо мач с разградчани най-малките шуменци трябваше да се изправят срещу връстниците си от втория отбор на Черно море. Моряците показаха, че са много добре подготвени и след отличен старт в първата четвърт нямаше съмнение, че ще излязат победители в двубоя. Втората и третата част също бяха убедително спечели от „моряците“ и те поведоха с отчайваща разлика 57:11. Въпреки, че мача бе предрешен в последната четвърт нашите момчета излязоха мотивирани да покажат, че могат да играят добър баскетбол и така се получи. Шумен направи серия от три поредни коша за 57:17, Черно море отговори и след няколко бързи атаки си върна преднината от 45 точки, шумен отбеляза още един кош, но до края варненци диктуваха събитията на терена и увеличиха още и без това голямата си преднина – 75:19 в тяхна полза при финалната сирена.

Вторият двубой срещу Светкавица Търговище започна отлично за Шумен и след три бързи коша от самото начало поведохме. „Светкавиците“ обаче отговориха с добра защита и на свой ред върнаха трите коша. Последва обаче, нова серия на Шумен и след това нямаше настигане. През втората четвърт, шуменската втора петица продължи започнатото от съотборниците си през първата и качи разликата с още 5 точки за 22:9. През второто полувреме Шумен затвърди с играта си, че е по-добрия отбор и увеличи още преднината си, за да затвори мача при 48:20.

След отказването на Лудогорец схемата на първенството в група Б на регион „Добруджа“ при 12-годишните е променена и сега четирите отбора – Шумен-2, Стар Баскет, Светкавица и Черно море Порт ще изиграят по два мач всеки срещу всеки. Така общия брой мачове става 6 за всеки отбора, а следващите два турнира ще се проведат в шуменската зала „Младост“ като първият е насрочен за 29.11.2017 и започва от 09.00ч с мача между Стар Баскет и Шумен-2. Заповядайте в залата и подкрепете малките баскетболисти на Шумен!