Момчета(14): Шумен загуби от Левски с 54:70

БК Шумен загуби последния си мач от група В на финалите на републиканско първенство за момчета до 14г. Нашият тим отстъпи на Левски София с 54:70 и остана последен в групата си. Победата пък праща Левски на 4 място, което дава право за участие в мачовете за 5/8 място, които са днес. За полуфинали пък се класираха Черно море Тича и Сливен Баскет, които се изправят съответно срещу Дунав Русе и Балкан Ботевград, които са първите два отбора в група А.

Мачът между Левски и Шумен започна колебливо и за двата отбора. Първите петици и на нашият тим и на сините не успяваха да реализират стрелбите си, като си личеше, че умората тежи от досега изиграните срещи в турнира. Левски все пак се показа като по-свежия тим и в края на първата четвърт успя да вкара своите стрелби, осигурявайки си крехък аванс от 4 точки – 15:11. Вторите петици също започнаха равностойно и си размениха по два коша. Софиянци обаче затегнаха защитата и след добра серия от бързи атаки си осигуриха комфортна преднина от 10-на точки. В края на полувремето Шумен се опита да скъси изоставането си и вкара два поредни коша, които обаче бяха върнати от Левски точно преди сирената.

Второто полувреме отново започна с равностойна игра. Отборите си разменяха резултатни атаки, но в средата на третата част поредица от силни защити позволи на Левски да увеличи преднината си. До края на тази четвърт Шумен успя да върне два коша, но все пак „сините“ вече водеха с 14 точки. Последните 10 минути започнаха с нов опит на шуменци да съкратят преднината. Нашият тим играеше добре в защита и се бореше за всяка топка. Умората обаче си каза думата и много от атаките ни не даваха резултат. Отборът на Левски също пазеше добре, което му позволи да запази преднината си и в крайна сметка се поздрави с успех 70:54.

Така Шумен спира с участието си на турнира и ще заеме 11 място в крайното класиране. На 12 място се нарежда отбора на Делфин Бургас, 10 място е за тимът на Рилски спортист, а Академик Пловдив завършва 9 в крайното класиране. Днес и утре се играят мачовете, които ще се определят класирането на отборите от 1 до 8 място.