Момчета(14): Шумен записа 8 победа в Елитна група – Изток

Момчетата на Шумен до 14 г. записаха 8 си победа в редовния сезон на Елитна група – Изток. Нашият тим надигра като домакин Берое Стара Загора с 90:66 в отложен мач от 7 кръг. Шумен остава на 4 място във временното класиране, но отборът е с 2 мача по-малко от третия – Дунав и първия – Делфин, което означава, че има реални шансове за второто място в крайното класиране на региона.

Срещата започна равностойно, двата отбора си разменяха сполучливи атаки и резултатът вървеше кош за кош. Берое обаче играеше по-концентрирано в защита и съумя да предизвика поредица от грешки, което им позволи да отворят разлика от 8 точки. Шуменската първа петица обаче показа характер в края на първата четвърт и намали изоставането си до 3 точки – 20:23. Втората петица на Шумен показа отлична защита, пресирайки съперника на цяло игрище. Това обърна резултата в полза наша полза. Отново обаче шуменското нападение допускаше грешки, а Берое се възползваше и вкарваше на бърза атака. Шумен все пак се оттегли на почивка с преднина от една точка – 39:38.

Второто полувреме започна с много борба под двата коша. Високите играчи на Шумен показаха своята класа и разликата постепенно започва да се качва, надхвърляйки 10 точки. Берое не се предаваше и в края на частта с няколко откраднати топки и кошове от бърза атака не позволиха на Шумен да се откъсне недостижимо. Добрата игра в края на третата четвърт сякаш даде самочувствие на старозагорци, които започнаха да играят доста по-агресивно в нападение, което им осигури лесни изстрели от тройката. След няколко поредни точни попадения зад линията, авансът на Шумен падна до 8 точки и гостите почувстваха, че могат да си тръгнат с победата. Шуменските момчета обаче показаха, че също имат точна ръка и след поредица от 4 тройки разликата много бързо достигна 20 точки. До края на мача шуменци нямаха проблем да задържат разликата и се поздравиха с убедителна победа – 90:66.

Шуменските момчета имат да изиграят още 3 мача от редовния сезон на Елитна група – Изток, срещу непобедения до момента отбор на Черно море Тича, срещу Спартак Плевен и връщане визитата на Берое. Все още няма определени дати за мачовете, затова следете сайта ни и Фейсбук страницата за пълната програма.