Момчета(14): Шумен с 9 победа в Елитна група – Изток

Момчетата на Шумен до 14 г. се върнаха на победния път в Елитна група – Изток след като надиграха като гост Спартак Плевен със 71:52 в отложен мач от 12 кръг на първенството. Това е девети успех за шуменци този сезон, с който изместиха Дунав Русе от третото място във временното класиране.

Срещата започна силно за Шумен, който още в първата четвърт показа по-добра игра от противника. Нашият тим се справяше добре и в защита и в нападение. Гостите стреляха по-добре в първите 10 минути и записаха 21 точки, докато плвеченани останаха с 13. Втората шуменска петици също показа по-добра игра от съперника. Отново силната защита помогна на нашите момчета да увеличат с още 5 точки преднината си преди почивката – 40:27 след 20 минути игра.

През второто полувреме Спартак изравни играта и започна да стига до по-добри възможности за кош. Шуменското нападение пък страдаше от грешки и неточности, но въпреки това с повече старание в защита, шуменци спечелиха и третата четвърт със 17:15. Разликата от 15 точки преди последния период сякаш даде спокойствие на шуменските баскетболисти и те проявиха липса на концентрация в последния период, в който вкараха най-малко точки от всички изиграни части. Плевенчани обаче сякаш също не вярваха, че могат да ситгнат до обрат и на свой ред пропиляха добра възможност да съкратят изоставането си. Шумен взе и последната четвърт с 14:10, с което имача – 71:52.

Шумен няма как да измести от 2 място отбора на Делфин след като мач преди края бургазлии имат побда повече и предимство в преките двубои. Шумен обаче няма как и да слезе на 4 място, тъй като Дунав вече изигра всичките си двубои в групата. Последният мач – отложен двубой от 11 кръг срещу лидера и непобеден до момента отбор на Черно море ще е протоколен, но в този мач Шумен ще трябва да покаже, че е готов за добро представяне на финали на републиканско първенство, за което се класира директно.