ИУ Варна – БК Шумен 93:58 (А група – мъже IV кръг)

БК Шумен записа втора загуба за сезона, губейки с 58:93 като гост на шампиона Икономически университет във Варна. Така нашият тим остава на 3-то място с актив от 2 победи и 2 загуби след изиграването на 4 кръга, а ИУ запазват първото място непобедени до момента.

Срещата започна много добре за нашия тим и след само 4 минути игра водехме с 5 точки – 9:4. Добри изяви в нападение имаха Янко Янков и Касабов, който бе точен от тройката. „Икономистите“ реагираха бързо и след две бързи тройки на Стоянов и Нацкин поведоха в резултата. Шумен изравни след точен наказателен на Янков, но от този момент до края на частта варненци показаха защо са шампиони последните две години. Много добра защита и изключително ефективното нападение качиха бързо разликата до 16 т, като в самия край нашите върнаха един кош чрез Андрей Иванов за 26:12 в полза на ИУ.
Втората четвърт започна с нов кош на БК Шумен, който бе върнат бързо от ИУ. Последваха нервни минути, в които и двата отбора трудно успяваха да отбележат, но в края Икономическия отново заигра добре в защита, принуждавайки нашия тим или да греши при разиграването, или да опитва трудни изстрели. Разликата отново скочи бързо в полза на домакините и те се оттеглиха на почивка при 23 точки в тяхна полза 48:25.
Подновяването на играта не промени много нещата на терена. Шумен продължаваше да изпуска своите изстрели към коша, а варненци бяха налучкали „ваксата“ в нападение и отново вдигнаха преднината си, която достигна 29 точки в средата на частта. Все пак Шумен намери сили да върне някоя друга точка и третата четвърт завърши наравно 21:21.
Последната четвърт нашият тим продължи с енерцията от третата част и успяваше да играе равностойно на Варненци, но силите ни, а и мотивацията за обрат изчезнаха към средата и варненци логично натрупаха още 10 точки аванс за крайното 93:58 в тяхна полза.

Най-полезен за Шумен отново бе Андрей Иванов, който записа нов дабъл-дабъл 16 т и 10 борби. Касабов се отчете с 13 т, а Янко Янков отбеляза 10.
За победителите от Варна 5 човека бяха с двуцифрен точков актив, като най-резултатен бе Николай Георгиев с 18, Нацкин записа 15, а Стоянов 13.

Следващият мач на нашия тим е следващата неделя 15.11.2015 от 17.00 като домакин на Делфин Бургас.