2021/22 ББЛ А група – Изток, 5 кръг: Шумен-2 – Шабла 59:58

Шумен-2 и Шабла изиграха поредния вълнуващ мач помежду си, в който шуменци излязоха победители с 59:58 след невероятен обрат в последните секунди на мача. С тази победа Шумен-2 остава непобеден в ББЛ А група – Изток с 4 спечелени срещи от 4 изиграни. Шабла пък има със само една победа от 5 изиграни срещи.

Мачът започна с явно превъзходство на Шумен-2, който поведе с 9:1 след 4 минути игра. Опитният отбор на Шабла обаче знае какво се прави, когато играта на върви и освен, че подобри играта в защита, наложи и агресивно в нападение. Шумен реагира с извършване на нарушения и баскетболистите от черноморския град бързо се върнаха в мача. До края на първата четвърт играта бе равностойна и отборите я затвориха при равенство – 12:12. Втората четвърт продължи равностойно. Шабла се възползва от спад на шуменското нападение в средата на частта и поведе със 7 точки. В последните минути на първото полувреме обаче Шумен се вдигна и навакса изоставането си до само 2 точка – 32:30 за Шабла на почивката.

Второто полувреме започна с нова серия на шабленци, които върнаха преднината си от 7 точки. С много желание и борба Шумен се върна и частта завърши наравно – 14:14. В последната четвърт играта бе равностойна и вървеше кош за кош. След преполовяване на последните 10 минути обаче опита на баскетболистите на Шабла дойде на помощ и те успяха отново да си осигурят преднина от 7 точки. При оставащи само минута и 30 секунди до края обаче се разигра капитанът на Шумен – Виктор Серафимов. Два успешни наказателни за Виктор, последвани от тройка на Симеон Георгиев, а след това и бърза атака с кош и фаул за Серафимов, които изведоха шуменския отбор с точка напред. В оставащите 1.9 секунди до края Шабла не успяха да вкарат изстрела на отчаянието зад центъра и Шумен се поздрави с успеха 59:58.

Най-полезен за Шумен бе Аристидис Папатеодору с 10 точки, 10 борби и 2 асистенции. Константин Паисиев завърши с 8 точки и 13 борби. Йоан Йоргов записа 15 точки и 6 борби, а Виктор Серафимов 15 точки, 5 борби и 4 асистенции.

За Шабла Симеон Савов бе над всички с 18 точки, 9 борби и 5 асистенции. Бившите шуменски баскетболисти Калоян Иванов и Ивайло Тодоров записаха съответно 11 точки и 9 борби, 6 точки, 5 борби и 5 асистенции.

За Шумен предстои изиграване на отложения мач със Светкавица Търговище, с което ще затвори полусезона в ББЛ А група – Изток. Все още не е обявена дата за този мач, следете сайта ни и Фейсбук страницата, за да научите кога ще бъде изиграна срещата.

Можете да гледате запис от двубоя тук:

Пълна статистика вижте тук: