Шумен победи Черно море Тича със 78:70 на Черноморски игри 2021

Шумен победи Черно море Тича в последната си контрола преди началото на първенството в Национална баскетболна лига. Нашият тим надделя със 78:70 във втория си мач от Черноморски игри 2021 и зае второто място. След вчерашната си победа над нашия тим със 78:73 първенец е отборът на Ямбол, а домакините от Черно море останаха трети.

Срещата започна по-добре за нашият тим и поведохме минимално, но „моряците“ бързо обърнаха инициативата в своя полза и в средата на първата четвърт поведоха с 14:9. Шумен прояви характер и направи нов обрат мача, този път в своя полза. До края на частта вкарахме 8 точки повече от противника и затворихме първата част при 21:18 в наша полза. През втората част играта продължи равностойно, но Шумен успяваше да поддържа преднина от 5-6 точки. В края на първото полувреме Тича бяха по-концентрирани и изравниха резултата – 41:41. Черно море игра по-добра игра в началото на второто полувреме и с по-добра стрелба излезе напред със 7 точки. Шумен обаче затегна защитата в края на третата част и отново успя да обърне мача в своя полза – 58:60. През последната четвърт нашият тим показа по-голяма зрялост и продължи да трупа към преднината си и в един момент разликата стигна до 13 точки в полза на шуменци. Черно море не се предаде въпреки изоставането, но силите на „моряците“ стигнаха за скъсяване на дистанцията до 8 точки – 78:70 за Шумен при последния съдийски сигнал.

Следва едноседмична почивка за Шумен, а на 08.10.2021 в „Арена Шумен“, нашият тим ще направи завръщането си в елита на българския баскетбол с мач срещу вицешампиона от миналия сезон – Рилски спортист. Срещата е с начален час 18.00 и ще можете да я проследите пряко в YouTube канала на Национална Баскетболна Лига!

Снимка: архив на БК Шумен

Пълна статистика от срещата между Черно море Тича и Шумен: