2021/22 НБЛ 2 кръг: Черноморец – Шумен 114:63

Шумен загуби и втория си двубой при завръщането в Национална баскетболна лига. Отборът ни отстъпи като гост на Черноморец Бургас със 114:63. Въпреки, че Шумен изигра добра първа четвърт, в която показахме зъби, „акулите“ взеха своето във втората и третата части и си осигуриха победата рано. Домакините доминираха отчетливо в подкошието записвайки 51 борби срещу само 31 за Шумен. Чадърите също бяха доста повече за Черноморец – 11:4.

Мачът започна със силна игра на Черноморец и само за 3 минути разликата бе 8 точки в тяхна полза. Шумен показа хъс въпреки изоставането и поизравни играта. Независимо от многото грешки на шуменци, те успяха да се задържат на 8 точки изоставане след 10 минути игра. През втората четвърт домакините отново тръгнаха силно, но точни изстрели на Костич и Паисиев поддържаха изоставането ни 11 точки. След средата на частта обаче „акулите“ се развихриха и поредица добри бързи атаки качи преднината им над 2о точки, като до края на първото полувреме вече беше 25.

Черноморец започнаха второто полувреме с мисълта да не си затрудняват мач с излишна драма в края и показаха отличен мерник в началото на третата четвърт. Въпреки, че Шумен не позволи разликата да се качи до средата на частта, то в края защитата на домакините каза своята дума и те затвориха третата част с 39 точки аванс – 88:49. В последната четвърт мачът очевидно се доиграваше, но младите играчи на Черноморец, които влязоха от пейката бяха максимално мотивирани да докажат, че имат качества за това ниво и затвориха мача при още по-голяма преднина – 114:63.

Милош Чойбашич бе най-резултатен за Шумен със 17 точки. Евгени Василев направи добро включване с 11 точки. Георги Кендеров пък отчете 11 борби и 3 асистенции.

За Черноморец Тони Морелос бе най-полезен с 22 точки и 15 борби. Отличен мач и за Уендъл Люис с 24 точки и 5 борби. Кортни Белгер също показа висока ефективност – 21 точки, 5 борби и 7 асистенции.

В следващият трети кръг Шумен приема отбора на Академик Пловдив. Мачът ще се играе на 23 октомври в „Арена Шумен“ и е с начален час 18.00 ч. Както обикновено очаквайте линк към директното излъчване в YouTube канала на Национална баскетболна лига.

Записа на срещата можете да видите тук:

Пълната статистика от срещата:

Снимка: Архив БК Шумен