Юноши (19): Втора победа за юношите в Казанлък

БК Шумен записа втората си победа в редовния сезон на А група, Източна конференция при юношите до 19 г. Нашият тим се наложи като гост над отбора на Розова долина Казанлък с 87:48. С тази победа Шумен се изкачи на трето място във временното класиране.

Срещата започна отлично за нашия отбор, като за всички във залата бе видно, че шуменци са излезли мотивирани и ще гонят победата. Изключителната защита на Шумен от първите минути бе в основата на множество бързи атаки, които нашите момчета реализираха с лекота. Само за една четвърт шуменци отбелязаха над 30 точки и успяха да отворят комфортна разлика. През втората четвърт тимът ни продължи с добрите изяви и съвсем логично  разликата продължи да расте в полза на Шумен. Второто полувреме мачът се доиграваше, дори самите домакини от Казанлък не вярваха, че могат да постигнат обрат. Въпреки голямата преднина, нашите юноши не спряха да играят добър баскетбол и показаха няколко добри комбинации. Надяваме се, че и в следващите мачове ще играят с тази увереност и играта ще им се получава. В последната част треньорът на Шумен пусна в игра и по-младите състезатели, за да покажат докъде са стигнали в подготовката си на този етап. Те също не разочароваха и затвориха мача при 39 актив – 87:48.

Следващият двубой на Шумен е домакинство срещу Берое Стара Загора. Срещата е на 23.11.2017 от 12.00 ч. в зала „Младост“. Нека напълним залата и подкрепим юношите ни срещу силния отбор на Берое.

Снимка: архив на БК Шумен