Юноши (19): Трудна победа срещу борбения отбор на Ънстопабъл Добрич

Юношите на БК Шумен записаха втора победа в А група, регион „Североизток“ този сезон. Момчетата водени от Янко Янков надделяха трудно с 63:60 срещу Ънстопабъл Добрич като гост в мач от 8 кръг на надпреварата (6 и 7 кръг бяха отложени заради лошото време, а кога ще състоят можете да видите в секция „Програми“ ).

Двубоят започна равностойно, и двата отбора държаха минимална разлика, липсата на почти месец игрова практика си личеше и двата съперника допускаха грешки в нападение. Шумен заигра по-добре в атака, но силни изяви в борбата под кошовете помагаха на Ънстопабъл да стига до втори и трети шанс за стрелба и така да се задържат в мача. В края на първата част Шумен направиха няколко добри атаки и се оттеглиха на полувремето с аванс.

През третата част на срещата нашият тим продължи с добрата защита, което отвори възможности за лесни бързи атаки. Преднината скочи до 15 точки в полза на Шумен. Последва обаче отпускане, от което се възползваха домакините, които продължиха да доминират в борбите под двата коша. Както и в първия мач за сезона между двата отбора игран в Шумен, последваха силни последни минути за добричлии, които намалиха преднината на шуменци до едва 3 точки, но все пак нашият тим успя да затвори мача с победа.

С тази победа Шумен излиза трети във временното класиране с 2 победи и 3 загуби, докато Ънстопабъл с твърдо последни с 5 загуби. Следващият двубой на нашият тим е на 01.02.2017 като домакини на Академик Варна, от когото загубихме първата среща с 49:55 и сега ще търсим победа с повече от 6 точки.