Юноши (19): Шумен загуби в Русе след ужасна трета четвърт

БК Шумен записа поражение при гостуването си на Дунав Русе в мач от 6 кръг на юношеската А група, Източна конференция. Нашият тим отстъпи с 95:78. Срещата се реши в една четвърт – третата, след като нашите юноши я проспаха и вкараха едва 11 точки, докато връстниците им от Дунав отбелязаха 29.

Двубоят започна добре за Шумен и след няколко добри атаки поведохме с 6:4. Нашите натиснаха русенци и увеличиха преднината си до 9 точки – 17:8, но домакините отговориха с тройка и успешен пробив. Дунав продължи да играе по-агресивно и обърна резултата в своя полза. До края на първата четвърт двата отбора играха равностойно и Шумен се оттегли с точка преднина. Втората четвърт бе на приливи и отливи за Шумен. В първите минути те играеха добре и водеха в резултата. След третата минута от началото обаче, домакините започнаха да оползотворяват грешките допускани от нашите баскетболисти и разликата плавно започна да се качва в тяхна полза. В края на частта нашите се събудиха, започнаха да играят по-агресивно в защита и след няколко откраднати топки и реализирани бързи атаки свалиха преднината на гостите до 2 точки – 47:45, като при този резултат дойде и краят на първото полувреме.

Третата четвърт се превърна в пълен кошмар за Шумен – в нападение редувахме технически грешки и пропуски в стрелбата, а в защита нашите не успяха да се противопоставят по никакъв начин на домакините. За цели осем минути през тази част шуменци бяха отбелязали едва 6 точки… Гостите отбелязаха доста от своите възможности и отвориха разлика от 20 точки. В самия край нашият тим все пак успя да вкара още два коша, а четвъртта бе спечелена от Дунав с 29:11. Последната четвърт нашият тим излезе преобразен и решен да стопи поне част от преднината на русенци. Изключително агресивна защита от самото начало позволи на нашия тим да отбележи 7 безответни точки и да намали преднината до 13. Дунав се съвзеха след взетия тайм-аут и върнаха два коша. Шумен продължи с добрата защита, но за съжаление грешките в нападение отново нарушиха ритъма на нашите юноши. Преднината варираше между 14 и 18 точки в полза на баскетболистите от крайречния град. В самия край нашият тим направи последен опит да стопи още от преднината на гостите и свалихме отново до 14, но тройка в последните секунди за Дунав доведе резултата до 95:78.

С тази загуба нашият тим отстъпи второто място на Дунав и в момента разделя 3-6 място с Делфин, Берое и Академик Варна. Следващият мач за нашият отбор е на 08.12.2017 от 12.00ч срещу Светкавица Търговище. Шумен е домакин на двубоя.