Юноши(19): В намален състав Шумен загуби от Черноморец в Бургас

Шумен загуби гостуването си на Черноморец Бургас в юношеската Елитна група – Изток с 89:56 в мач от 13 кръг на първенството. Нашият тим бе в намален състав след като част от юношите ни не успяха да вземат участие поради контузия или заболяване. С тази победа Черноморец затвърди петата си позиция в класирането, докато Шумен ще завърши на шестото място в групата.

Двубоят започна отлично за юношите на Черноморец, които показаха много по-точна стрелба в началото на двубоя. Шуменските юноши пък играеха неконцентрирано и след поредица от грешки позволихме на домакините да отворят разлика от над 10 точки. В самия крайна първата четвърт шуменци все пак успяха заиграят по-добър баскетбол и след няколко коша в самия край съкратихме изоставането си до 9 точки. През втората четвърт нашите юноши явно бяха набрали самочувствие след добрия край на първата част и продължиха да атакуват успешно коша на „акулите“. Защитата на Шумен също беше с една идея по-добра и по-добре спирахме атаките на противника. Черноморец все пак успя да запази преднината си от 9 точки преди почивката.

Второто полувреме продължи с равностойна игра. Шумен играеше добре в нападение и поддържаше разликата в рамките на 10 точки. Черноморец все пак успя да вкара четири точки повече в тази част и я спечели с 23:19. В последната четвърт обаче късата пейка и умората си казаха думата. Шумен започна да допуска множество грешки, изпускаше повечето от стрелбите си, а бургазлии само това чакаха и много бързо качиха аванса си над 20 точки. До края на мача Шумен не намери ритъма си на игра от втората и третата части и закономерно загуби с разлика – 89:56.

Следващата седмица Шумен е домакин на един от лидерите в класирането – Тунджа Ямбол. Мачът е насрочен за 7 март от 13.00 ч. и ще се играе в зала „Младост“.

снимка: Архив на БК Шумен.