Първомартенски турнир „Баба Марта“ 2017

Баскетболен клуб „Шумен“ зарадва за пореден път най-малките почитатели на играта с оранжевата топка и техните родители. Тази неделя се състоя баскетболен турнир „Баба Марта“ за деца от първи до трети клас, които състезавайки се помежду си успяха да покажат какви умения са придобили в Баскетболна академия „Шумен“ под ръководството на своите треньори от БК Шумен и УСШ „Хан Крум“. На гости ни бяха и момичетата от БК „Преслав“ град Велики Преслав, които също показаха завидни умения с баскетболната топка.

Както обикновено започнахме с най-малките: децата от предучилищните градини и първокласниците. И както винаги се случва най-малките показаха най-голямо желание да играят с оранжевата топка. Въпреки, че те тепърва ще усъвършенстват своите баскетболни умения, не липсваха запомнящи се и майсторски изпълнения, които накараха техните родители и приятели по трибуните да аплодират бурно.

Второкласниците пък се проявиха като по-големи майстори и техните мачове бяха по-интересни, а желанието им да вкарват кошове и да победят си личеше още щом стъпеха на терена. Момичетата се пуснаха срещу момчетата и показаха, че не отстъпват в нито едно отношение. Много от децата показаха, че кръвта им ври и кипи за баскетбол и се отличиха с кошове, пробиви към коша и завършващи подавания към своите съотборници.

Каките и батковците от трети клас пък показаха, че са почти готови да се включат към състезателните отбори на БК „Шумен“ и БК „Преслав“ и от следващия сезон да жънат победи. Децата не спряха да тичат, да подскачат и да викат даже когато трябваше да стоят на страничната линия и да наблюдават своите съперници, което показва каква огромна любов имат към баскетбола.

В края на турнира по традиция всички участници получиха награди. Батковците от мъжкия отбор на Шумен им подариха лакомства от спонсорите на БК Шумен, както и по една хубава зелена тениска с логото на Баскетболна академия „Шумен“, изработена специално за турнира. В края на краищата най-хубавото от този турнир е, че децата си тръгнаха щастливи и усмихнати, а бъдещето на Шумен като баскетболен град е сигурно 😀