Кадетите изпуснаха първото място след две загуби

Кадетите (16) на БК Шумен изтърва великолепен шанс да завършат на едно от първите две места в класирането на регион „Добруджа“ след като загубиха и двата си мача на последния турнир от заключителния етап. Шуменци изиграха два мача с напълно различни лица и загубиха и двата.

В първата среща нашите играха великолепно срещу един от фаворитите Черно море Порт и въпреки, че изоставаха с 18 точки през втората четвърт, успяха да намалят преднината на варненци до едва 4 точки в последната част с прекрасна зонова защита и множество бързи атака. В крайна сметка силите на нашите не издържаха, а високите играчи на Черно море се възползваха от предимството си в подкошието и закономерно се поздравиха с успех – 81:71

Вторият двубой бе срещу скромният тим на Светкавица Търговище воден от Димитър Янчев. Крилото на мъжкия БК Шумен, обаче добре познаваше нашите и бе подготвил отлично своите момчета, което си пролича на игрището. Равностойна първа част, в която двата тима не бяха убедителни, втора силна четвърт за БК Шумен, като поведохме с 10 точки в резултата. След полувремето, обаче общата петица на Светкавица Търговище бавно и методично надиграваше шуменци, стопи аванса и в самия край на срещата след три поредни тройки обърна срещата, за да спечели с 61:51. Разбира се, победата на Светкавица дойде не и без наша помощ… Множество технически грешки в нападение, пропуски от чисти позиции и изключително слабо представяне в борбата, където момчетата на Янчев тотално надиграха нашите кадети.

Така нашият тим завърши на четвърто място, въпреки убедителната победа над Академик Варна преди месец, които пък днес хвърлиха бомбата и победиха Доростол Силистра с тройка в последните секунди – 43:41. Всички резултати и крайното класиране можете да видите в раздел Резултати на нашия сайт.