ФИНАЛИ КАДЕТИ (16): Шумен – Делфин Бургас 47:61

БК Шумен претърпя ново поражение във финалите на републиканско първенство за кадети. В борба за 9-то място нашият тим отстъпи с 47:61 от Делфин Бургас и по този начин тимът ни остава да спори за 11-то място утре от 11.30 срещу отбора на Видабаскет, който пък изгуби от Шампион 2006 с 47:72.

Шумен започна добре мача и поведе с 4 точки, но бургазлии бързо изчистиха грешките и до средата на частта обърнаха резултата в своя полза. Последва нов обрат и минута преди края шуменци отново поведоха в резултата, но в последните 30 секунди Делфин върна коша и се оттегли с точка преднина. Втората петица на отбора ни за пореден път не успя да се противопостави успешно и след множество грешки и изпуснати стрелби на нашия тим Делфин се оттегли с 8 точки преднина на полувремето.

Второто полувреме продължи лошо за Шумен, отсъствието на Виктор Серафимов се почувства осезаемо при организиране на играта и Делфин постепенно качваше преднината си като разликата достигна 24 точки. Много добрата игра в защита на кадетите от Бургас също допринесе за това, като шуменци бяха лимитирани до едва 8 точки в тази част. Последната четвърт нашият тим заигра много по-добре и по-освободено, спечелихме със 17:11, но това бе достатъчно само за почетна загуба с 14 точки – 47:61

Утре завършваме турнира в двубой с Видабаскет за 11-то място.